עיצוב משרד ביתי
נבחן את אופי העבודה
האם אנחנו צריכים שולחן מרווח שיכיל מקלדת עכבר ושניים או שלושה מסכים גדולים? או אולי אנחנו עובדים עם לפטופ בלבד? האם יש צורך במדפסת בעמדת העבודה שלנו?
במידה ואנחנו עובדים עם כמה מסכים מומלץ שולחן רחב של 140-160 ס"מ אורך ועומק של 80 ס"מ כך יישאר לנו מקום למחברת כתיבה, ערימה של מסמכי עזר וכמובן מקום לספל קפה וכוס מים.
אם נרצה מקום למדפסת בעמדה, מומלץ לבחור שולחן עם שלוחה צידית או יחידת מגירות עצמאית ונניח על גביה את המדפסת.
אם אנחנו עובדים עם לפטופ בלבד, נוכל להסתפק בשולחן של 120 ס"מ בעומק 60 ס"מ.
נתכנן את החלל
נמדוד את החדר שלנו ונמקם את הרהיטים הנחוצים ביותר שהם כמובן שולחן עבודה, כיסא ואחסון ספרים ומסמכים, זה יכול להיות ספריה שלמה, או מדפים תלויים על הקיר.
לאחר מכן נאבזר בכמה אקססוריז להשלמת החלל: שטיח, תמונות, גוף תאורה עומד או שולחני.
מיקום השולחן בחדר.
אין ספק שכיף ונעים לשהות מול חלון ולקבל אוויר ואור, אבל במקרה של עמדת עבודה, האור החזק מבחוץ יכול לסנוור אותנו ולהקשות עלינו מול תאורת המסך ולעייף אותנו מהר מדי בלי שנשים לב.
נרצה אור טבעי בחדר אך שלא יכוון על המסך, חלון בקיר הצידי ישטוף את החדר באור טבעי ולא יסנוור אותנו או יחליש את תאורת המסך. אם אין ברירה וחייבים למקם מול החלון נתקין וילונות הצללה.
המיקום המומלץ ביותר למיקום השולחן הוא באמצע החדר מול הדלת וכך אנו רואים מי נכנס ויוצא מהמשרד הביתי.
במידה ואין לנו מקום להציב את השולחן במרכז החלל, ונהיה חייבים להצמיד את השולחן לקיר, נשאף למקם את שולחן העבודה בקיר של דלת הכניסה כדי שנוכל להרגיש בשליטה מול הכניסה והיציאה מהחדר.
אם איזור העבודה שלנו הוא חלק מחלל אחר כמו סלון או חדר שינה, נבחר בשולחן מעוצב בסגנון מכתביה בעל מגירות פנימיות שיכילו את כל מסמכי העבודה או שולחן בעל כיסוי עליון שנפתח ונסגר בסיום יום העבודה, ובנוסף יכול להפוך לרהיט מעניין כמו קונסולה או שולחן עץ וינטאג' ייחודי בחדר.
התאורה בחדר
לא נרצה חלל חשוך לעבוד בו כמו שלא נרצה לעבוד מתחת לתאורת פלורסנט מוגזמת ומעייפת.
תאורה מיטבית ונעימה תתקבל על ידי שילוב של אור טבעי עם מס' גופי תאורה שונים.
לדוגמא, גוף תאורה תלוי מעל שולחן, גוף תאורה רצפתי או מנורה עומדת על השולחן, רצוי עם מפרק שנוכל לכוון לכיוון הפנים בעת שיחות וידאו. פס צבירה עם ספוטים שיאיר לאיזור הספרייה או על קיר מעניין אחר. שכבות שונות של תאורה תורמות לנינוחות ולאווירה בחדר.
כמובן שלא נבחר באור לבן קר שיעייף אותנו ויגרום לתחושה קרה במרחב הביתי שלנו.
אווירה טבעית בחדר
בדרך כלל המשרד הביתי נדחק בתחתית סדר העדיפויות של חלוקת החדרים בבית ויתכן ומצאנו את עצמנו בחדר בו אנחנו מבלים שעות ארוכות ללא חלון ואור טבעי.
כדי להכניס אווירה טבעית לחדר נשתמש בעציצים, כמובן צמחים שישרדו בחללים סגורים נטולי שמש ישירה. דרך נוספת היא לתלות תמונות של צמחיה בחדר, עדיף בקו ישיר מול עינינו.
סטיילינג נכון
נרצה משרד מעוצב ומעניין שכיף לשהות בו ולכן נוסיף לו פריטים מעוצבים.
ההמלצה שלי היא למלא את הקירות ולא את שולחן העבודה שאותו נרצה פנוי לצורך העבודה בלבד. על ידי תליה של מדפים, אביזרים מונחים על ספריה גדולה לצד ספרים, תלית תמונות או פרטי נוי על הקיר, צמחים תלויים ונשפכים, צמחי אוויר וזוהי רק טעימה ממגוון עצום של אפשרויות להוספת סטיילינג לחדר ומבלי להעמיס על שולחן העבודה.
נשקיע גם בקיר מאחורינו שיהיה נעים לעין וניקח בחשבון שזה הרקע שלנו בשיחות וידאו מול קולגות, ובכך נימנע משימוש ברקעים השונים שיוצרים בבואה מוזרה של פנינו או מראה תלוש של אי קריבי בזמן השיחה.
לסיכום,
השקיעו במשרד הביתי שלכם, נכון הוא כנראה רק שלכם, אבל אתם שוהים בו לא מעט שעות, זקוקים להשראה, יצירתיות ותפוקתיות ולכן העיצוב בו הוא חשוב גם ברמה הפרקטית.